You are currently viewing Sådan analyserer du SEO på et website

Sådan analyserer du SEO på et website

SEO betyder oversat til dansk “Søgemaskineoptimering” og går groft sagt ud på at optimere diverse hjemmesider, indhold o.l. til at blive opdaget af søgemaskinerne.

De store giganter

Herhjemme og generelt på verdensplan, Kina og Indien undtaget, er Google den absolut største spiller, når det kommer til søgemaskiner og generelt også når man taler om internettets store spillere. Google er bare kæmpe store og bestemt ikke til at overse.

Der findes naturligvis en række konkurrenter til Google, men set i det store hele er de ikke videre spændende at tale om. Der er BING som er udviklet af Microsoft, men desværre står de kun for omkring 1-5% af alle verdens søgninger og det er som bekendt ikke meget og slet ikke noget at skrive hjem om heller.

I Kina er Google på ingen måde samme størrelse som i den vestlige verden, herunder EU, USA, Japan samt Sydkorea. Folkerepublikken Kina (ikke at forveksle med Taiwan), er et moderne et-parti diktatur, hvor der er en præsident som vælges af mennesker han selv har udpeget. Landet er underlangt svær censur og det beytder bl.a. at adgangen til Google er stærkt begrænset og på grænsen til at være ikke-eksisterende. I Kina hedder søgemaskine Baidu, og jeg ved ærlig talt ikke hvordan man optimere til den.

SEO på dit websted

Nu ved du lidt om hvordan det foregår rundt om i verden og herhjemme holder vi os til Google, det er let og overskueligt. Det er også derfor det er vigtigt at du har styr på dit website. Du skal sørge for at skrive nogle letforstålige og tydelige tekster, der gør at Google let kan indeksere dem og crawle din hjemmeside. Husk derudover at tillade søgemaskiner af crawle din side, da SEO ellers vil blive ligegyldigt.

Overskrifter og de rigtige rubrikker er også en rigtig god start på dit SEO eventyr. Find nogle ord som folk gerne søger på og brug dem i dit indhold. Gevinsten er større end du tror. Det kan værer rigtig rart at ligge på første side på Google, når du gerne vil findes, da du alternativt nemt drukner i mængden og det er ikke videre sjovt.

Så kort fortalt, husk at brug de rigtige keywords, opbyg din side nemt og pænt, og inddel gerne de artikler/tekster du skriver i flere afsnit. At linke ud til andre sider, kan også være en fordel, da det tilbyder dig ekstra trust.