You are currently viewing Lån til dit firmaeventyr

Lån til dit firmaeventyr

Da jeg startede mit eget firma var det med kassekreditten godt i minus på lønkontoen og uden noget sikkerhedsnet. Når man kommer ud på den anden side vil man altid sige, jeg ønsker aldrig at andre skulle stå i samme situation, men virkelighedne er at de bedste startups starter med begrænsede midler og det er på den hårdfine grænse imellem succes og fiasko at de fleste yder deres bedste. Du kender det sikkert selv da du skulle skrive opgaverne i skolen, det var altid først når tidspresset kunne mærkes at du begyndte at skrive effektivt og få sammensat opgaven.

Hvordan økonomien skal skrues sammen handler i stor stil om virksomheden og produktet. I nogle virksomheder er det ikke et problem at tjene penge, men likviditeten er måske presset da der kræves lange betalingstider, men i andre brancher vil pengene måske ikke gøre det store. Et godt eksempel er i Kina hvor staten valgte at igangsætte et massivt låneprogram til alle store virksomheder i landet hvor de nærmest pressede firmaer over en bestemt størrelse til at låne penge, i det håb at den øgede adgang til likvide midler ville være med til at holde den eksplosive vækst oppen. Men hvis du har et selskab indenfor minedrift og depoterne er ved at være opbrugte, hvad gør man så? Jo mange af dem at opkøbe internetvirksomheder udenfor Kina i håbet om at lave et brancheskift og indkassere den store gevinst til ejerne. Du kan nok godt regne ud hvordan det gik for langt de fleste mineejere der købte internetselskaber.

 

Penge kan skabe vækst

Målet med alle virksomheder er naturligvis at skabe overskud. Selvom det at låne penge skaber udgifter kan det også være løsningen til at øge overskuddet, lad os sige at du har en tom kontorplads i firmaet og ved kan oparbejde nok nye opgaver til at en ny medarbejder vil give overskud efter 3 måneder. Du skal nu have penge til at dække underskuddet i de 3 måneder, men derefter vil det skabe overskud og efter 1 år er lånet betalt tilbage og der skabes nu overskud.

Du kan bruge denne låneberegner fra Blue Lobster til at beregne hvor meget det vil koste dig at låne pengene, så skal du bare igang med at beregne hvor hurtigt de lånte penge kan tjene sig selv hjem og blive til overskud.