Mange hjemmesider loader alt for langsomt. Folk tænker ikke over, at det er et problem, fordi internethastigheden også hele tiden øges. Men når en hjemmeside er langsomt, kan det faktisk også skyldes selve websitet og ikke kun internetforbindelsen.
Her går søgemaskiner ind, især Google, og vurderer, at det er bedre for brugere, at en hjemmesider loader hurtigere. Så hvis du har valget mellem en hjemmeside, der loader hurtigt eller langsomt – begge med godt indhold, så vil Google vise mig den hurtigste hjemmeside.
Jeg spurgte derfor Peter fra Indexed.dk der er ekspert i hastighedsoptimering af hjemmesider om han kunne med lidt grundlæggende information om hvordan man måler hastigheden på ens hjemmeside og hvordan man selv kan gøre den hurtigere. Det blev til et helt indlæg som du kan se herunder.
Hvad er hastighed på en hjemmeside?
Når du går ind på en hjemmeside, er hastigheden den tid det tager at loade hele hjemmesiden ind. Du kan tjekke din egen hjemmesides hastighed lige her.
Hjemmesiders hastighed er sjældent den samme på mobil og computer, fordi mange stadigvæk kun tester deres hastighed på deres egen computer. Men det er vigtigt at forstå, at du kan have en hjemmeside, som er optimeret til computer, men som er dårlig på mobil. Derfor er det vigtigt, at du tænker på hastighed hele vejen igennem, når du skal optimere din hjemmeside. Hastighed kommer hele tiden til at spille en større og større rolle på din hjemmeside.
Arbejd med hastighed
Nu undrer du dig måske over, hvordan du selv kan arbejde med hastighed. For det er klart, at der er mange ting, som du ikke selv kan gøre noget ved. Mange ting på din hjemmeside vil vi anbefale dig at hyre en ekspert i hastighedsoptimering, da de vil vide, hvad der fungerer og hvad der ikke gør.
Men der er mange ting, som du altid selv kan gøre. Når du smider nye billeder på din hjemmeside, skal du sørge for at optimere dem. Hvis du går ind på mange store blogs, så vil du opdage, at det tager en krig at loade deres hjemmeside. Det gør det, fordi de ikke har gjort noget som helst for at gøre deres billeder mindre.
Vi forstår godt, at man gerne vil have store flotte billeder. Men du skal tænke på, at en hjemmeside bliver vist på en computer, mobil eller tablet, så du behøver ikke kæmpe billeder. Find ud af hvor langt ned du kan få dem, uden at det betyder noget for kvaliteten for din hjemmeside. På den måde sparer du en masse, og din hjemmeside meget lettere at få op i hastighed.
Så alle bør starte med billeder, da det er et let sted at få styr på hastigheden.
Undgå for meget CSS
Mange ved måske ikke hvad CSS er. Men hvis du har en WordPress hjemmeside, så er der en god sandsynlighed for, at du benytter CSS. Det er en lettere måder at tilføje ting på din hjemmeside, og derfor benytter mange det.
Men hvis du gør det for meget, så går det også ud over din hastighed, så du skal passe på med at bruge det for meget.
Hvis du helt kan undgå at benytte det, så gør det.
Brug Cloudflare
Cloudflare er en CDN service. CDN står for Content distribution networks og det smarte ved det er, at den ligesom fordeler din hjemmesider i flere bidder til dine besøgende. Det gør, at din hjemmesider bliver hurtigere at indlæse.
Det gode ved Cloudflare er, at du kan bruge deres mindste pakke gratis, så du kan ligeså godt benytte dem.
Tænk altid hastighed
Hver gang du gør noget på din hjemmeside, så begynd at tænk over hvordan det påvirker din hastighed. Når du uploader tunge billeder, så er det logisk, at det påvirker din hastighed negativt. Men du skal ikke fjerne alle dine billeder, hvis de har et formål for din hjemmeside.
Hastighed handler om optimere sin hjemmeside. Dvs. optimere alt indhold som er relevant, hvis du har indhold som ikke er relevant, så overvej om du ikke helt skal fjerne det.
Kunne du tænke dig at at læse mere om optimering af din hjemmeside? Så kan du læse mere ovre hos Peter ved at klikke her